Известие

Collapse
No announcement yet.

Кой колко кара маслото на двигателя?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Selenia 20 K ми каза майстора на не повече от10 000км да се сменя...
    Alfa romeo 156

Comment

На моята го сменям на 15000 км, ако маслото го дават за 20000км(Agip Synt Common Rail 5w40, XenumWRX 7.5w40).
      Last edited by zloster; d.m.y г., 23:15.
      There's always more money to make and more shit to bitch about.
      156 SW 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
        Някъде към 50 000 км драгия италианец е спрял да сменя маслото въобще, след още 100000 км автомобилчето вместо за претопяване попада на българският пазар и някой ентусиаст започва да налива маса пари във вече здуханият двигател ( и не само) и да си мисли, че като му сменя маслото с най-скъпото и най-на често , ще го направи по нов. Приятели спрете да робувате на вещи, а си карайте колите колкото издържат и след това на боклука. И моля ви, не бъдете фанатици, алфа е един красив, но доста бъгъв автомобил.
        Подкрепям колега. Италянеца масло не сменя, повечето от италианските коли си идват със заводското масло на по 100-120хил. После и през два километра да го сменяш все тая.
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
          Подкрепям колега. Италянеца масло не сменя, повечето от италианските коли си идват със заводското масло на по 100-120хил. После и през два километра да го сменяш все тая.
          евала за тая приказка
          Alfa Romeo 145 1.4 16vEX
          Alfa Romeo 156 V6quadrifoglio EX

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
            20К изобщо не издържа 20 000 км., въпреки предписанията. По моите наблюдения, 10к км. му е максимума. Първите 5к км. се държи добре, но след това двг-то почва да го хапва. Сега съм вече 9к км. с Рейсинг и ми се струва по-добре. Не съм доливал изобщо.
            Selenia 20 k издържа 20 хиляди твоите наблюдения си важат само при теб в момента на мен ми е на 14 хиляди и ми е над половината на щеката и половин литър си возя в багажника не виждам защо да не си го карам до последно
            производителя препоръчва маслото селения 20 к алфа ромео да се сменя или на 20 000 или на една година ,Рейсинг се сменя на 10 000, а ако колата се ползва за състезания не повече от 5000 км но това го казва производителя всеки собственик на автомобил си го сменя когато си иска .....

---------- Post added at 00:19 ---------- Previous post was at 00:11 ----------

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
            Аз само да допълня:
            1г. или 20000км. Което дойде по-рано.
            Аз лично повече от 8000км. гледам да не го карам.
            Абе колкото по-рано толкова по-добре...........
            Сменяй си го няма да сгрешиш.
            има едно
            проучване,което изследва няколко вида масла и при което резултатите показват че най добрите си свойста маслото стига след около 5-6000 км
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

На 8000-10000км го сменям в зависимост от наличните финанси Но повече от 10 000 не го държа
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

С Selenia TD карам Алфата .
                По принцип го сменям на 10,но веднъж го бях забравил и направи 16,проблем никакъв
                Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                  е щом при италианеца издържа толкова защо при българина да не издържи 10 000 или 20 000 според вида маслото
                  sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от Георги Савов Покажи съобщение
                    Хубавото масло 10в-60,5в-30 се сменя на 20000 или 1 година!Който иска да го сменя и на 2000 км.Негов проблем!Говоря за хубавите масла!!!!
                    Хубавите масла са едно, а хубавите горива са нещо съвсееем различно.

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                    е щом при италианеца издържа толкова защо при българина да не издържи 10 000 или 20 000 според вида маслото
                    Да се повторя
                    Хубавите масла са едно, а хубавите горива са нещо съвсееем различно.
                    ((Освен горивата вкл. и цялата мизерия по улиците- на 5хил км. възд. филтър ми се запушва, добавяме и съмнителни произход и качество на маслата в Б-я и нещата си идват на мястото...))

Аз лично си го сменям моето на 7-10хил км.
                    20 000км. НИКОГА НЕ бих карал масло в България
                    И опрелено по-честата смяна на масло се отразява положително, сега ако са ви сдухани моторите слагайте 20в40 приста и все тая, но ако карате читава алфа няма какво да мислите...

Другото важно нещо е за как приемате автомобила си. Като вещ която ще ползвате 2-3години и ще я захвърлите или имате намерение да си я карате дълго време...В първия случай изобщо не го сменяйте, а във втория мисля че знаете какво трябва да правите

И последно е важно в какъв режим се кара автомобила. Постоянно на ръчка, градско, извънградско, 20хил км на година или на 3 години и т.н...все тънки моменти
                    Last edited by VFTI; d.m.y г., 00:36.
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                    by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                      И последно е важно в какъв режим се кара автомобила. Постоянно на ръчка, градско, извънградско, 20хил км на година или на 3 години и т.н...все тънки моменти
                      това са подробности в които не ми се щеше да изпадам но са определящи подробности... въпреки това всичко е субективно при коли n-та употреба

ако колата ти харчи по едно кило на седмица може никога да него сменяш и няма да имаш проблеми, но от тук не следва че и другите не трябва да си го сменят.
                      Last edited by dimo; d.m.y г., 09:24.
                      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

На 7-8000 км.

Comment

По време на работа на двигателя маслото се амортизира, с което губи част от качествата си. Характерен признак за това е почерняването на маслото. То е особено силно изразено при употреба на нискокачествено масло. За необходимостта от смяна се съди най-вече по признаци като промяна на вискозитета на маслото ( падане на налягането на маслото в двигателя ) или понижаване на общата му алкалност под допустимата норма. Срокът за смяна на маслото най-често е определен от фирмата производител на автомобила. До скоро се препоръчваше смяна средно на 7 500 км. пробег за дизелови автомобили и 10 000 км. пробег за бензинови. В резултат на подобрения през годините тези срокове са повишени до 10 000 – 15 000 км. През последните години бяха пуснати на пазара специално конструирани двигатели с дълъг пробег. Има фирми които препоръчват пробег от 80 000 – 120 000 км. Естествено това може да се постигнесамо при използването на най-новите видове масла ( СН-4 ; Е-4 ; 228.5 по МВ ; М 3277 на MAN ; VDS-3 на Voilvo и др. ). Необходимо е да се знае, че срокът за смяна зависи от т. нар. условия на експлоатация:
                          техническо състояние на автомобила;
                          умерени и високи скорости на шофиране;
                          категория на пътя ( магистрали, второкласни пътища );
                          градско и извънградско шофиране;
                          студен и горещ климат;
                          експлоатационно ниво на маслото и др.

Извадка от нета.
                          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                            -

има едно
                            проучване,което изследва няколко вида масла и при което резултатите показват че най добрите си свойста маслото стига след около 5-6000 км

Ся ако вземеш да обясниш как точно им се подобряват свойствата цена няма да имаш.........
                            sigpic
                            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                            147 JTDm 140-Малката манекенка
                            GT- JTDm 150

Comment

Сменям го на 8-9к, като на 3-5к сменям филтъра, независимо че не сменям маслото.....за някой може и да е излишно, но аз си го правя.....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

1.8 тс селения 20 К една година
                                и да споделя. едно приятелче с ауди в изблик на
                                загриженост наля 5-40 пълна синтетика вместо
                                преп 10-40 полу. сега е за смяна на повдигачи.
                                кот си пише туи

Comment

Working...
                                X